Supporters

Hvorfor it-outsourcing er den bedste mulighed for ejere af små og mellemstore virksomheder

Små og mellemstore virksomheder kan ganske enkelt ikke konkurrere med omkostningerne ved it-outsourcing. Samtidigt er det ikke længere nok at have en lille it-afdeling, da der kræves flere færdigheder inden for support, drift, sikkerhed, compliance og governance, end nogensinde før. For at sikre virksomhedens konkurrenceposition, bør ejere og ledere kraftigt overveje at supplere kerneforretningen med outsourcing af deres it. 

Se hvordan her

Hvorfor ejere af små og mellemstore virksomheder skal benytte it-outsourcing

Tid er din vigtigste kapacitet - og når du driver en virksomhed, er det vigtigt ikke kun at skalere på det fysiske antal medarbejdere, men også på den arbejdskraft og de ressourcer, der er tæt knyttet til virksomheden. Ligesom virksomheder sjældent kan opnå fuldtids-resultater med en deltidsrolle i økonomi, drift eller salg og marketing, gælder det samme for it-afdelingen. Når du skalerer, er det vigtigt at have en struktureret it-proces på plads for at understøtte virksomhedens øvrige medarbejdere og afdelinger. Den interne it-afdeling bliver hurtigt en flaskehals i stedet for at understøtte udviklingen.

It-outsourcing koster sjældent mere end at have funktionen internt. Når du driver en virksomhed, er det nemt at komme til at øge omkostningerne på medarbejdere, projekter og produkter. Outsourcing giver dig mulighed for at frigive og dermed aflaste interne ressourcer til en tæt samarbejdspartner, der kan gøre arbejdet mere effektivt og opnå stordriftsfordele, som kommer dig til gode både operationelt og strategisk.

Se hvordan her

Hvad er fordelene ved it-outsourcing?

Den største fordel ved it-outsourcing er fleksibiliteten i din drift. Senioransatte, der er involveret i operationelle processer, såsom en administrerende direktør, økonomichef eller partnere, er altid på vagt for at tage sig af eventuelle situationer, der opstår. De ønsker sig, at it-driften bare kører uden problemer. Det er svært for en mindre virksomhed at holde øje med alle de it-problemer der kan opstå – især omkring den løbende it-drift, eksterne trusler og GDPR. Risikoen for den lille eller mellemstore virksomhed, der selv styrer sine it-aktiviteter, er derfor høj. It-outsourcing giver netop den kompetence og skaber de forholdsregler, der er afgørende for at virksomheden kan fokusere på kerneforretningen i stedet for nedetid, konflikter og andre it-problemer.

Har jeres virksomhed styr på it-sikkerheden? I vores gratis guide, vil vi vise dig hvordan I nemt kan styrke it-sikkerheden. Find den her: Styrk it-sikkerheden i din virksomhed

Hvorfor outsourcing har en fordel i forhold til intern it?

En it-medarbejder kan hurtigt komme til at sidde med opgaver, som ikke er direkte motiverende eller hvor de rette kompetencer ikke er til stede. Derudover er det en udfordring, at vedkommende både skal udføre it-support for virksomhedens medarbejdere og samtidigt implementere de nødvendige trin der skal lægge fundament til virksomheden it-drift, sikkerhed og GDPR. Endvidere skal ledelsen understøttes med analyser om strategiske it-forbedringer og effektiviseringer. Derfor kan it-medarbejderen være bedre stillet, til de mindre ensformige og autonome funktioner eller i et strategisk samlingspunkt, hvor retning, systemer og beslutninger koordineres.

I det daglige har jeres virksomhed brug for frihed til at få tidsplaner, produktion og planlægning af arbejdsstyrken tilpasset til netop jeres kunder og deres behov. Outsourcing sikrer fuld tilgængelighed 24/7 og at opgaverne bliver udført til tiden. Samtidig sikrer outsourcing også, at de leveres med kvalitet og til den rigtige pris, helt uden at gå på kompromis med andre opgaver i hverdagen. Det sikrer hjælp i øjenhøjde i en digital og struktureret form, som frigiver interne ressourcer og skaber trivsel, fordi problemerne bliver løst hurtigt. Vigtigst af alt giver det små og mellemstore virksomheder mere tid til at fokusere på deres kerneforretning.

Konklusion

Det er svært at udfordre tanken om at små og mellemstore virksomheder ikke kan konkurrere med større virksomheder på intern it, da de simpelthen er underbemandede og ikke kan matche kompetencer, løn og leveringstid. It-outsourcing kan derfor være den bedste måde at konkurrere på lige vilkår, uden indirekte at skade virksomhedens konkurrenceevne på hverken kort eller lang sigt.

Vi har samlet alle it-afdelingens opgaver i et outsourcing-koncept til fast pris. Vi sørger for at I kan fokusere på forretningen, ved at levere problemfri it med ubegrænset support. Se mere her: Køreklar it-support til fast pris

Seneste indlæg