Supporters

Nu kan vi stå inde for Windows 10

I sensommeren 2015 udkom Microsofts nye styresystem Windows 10. Vores forventninger til det nye system var høje, især fordi Windows 10 er den sidste version af Windows, som vi kender den i dag. Microsoft vil fremover fokusere på, at forbedre styresystemet kontinuerligt med flere og mindre gratis opdateringer, i stedet for færre og større betalte versionsopgraderinger.

I begyndelsen var vi en smule tilbageholdende overfor det nye styresystem, da det rummede visse startvanskeligheder. Det ændrede sig dog efter en større opdatering af Windows 10 (kaldet Threshold 2), som udkom i slutning af sidste år. Microsoft havde ved opdateringen formået at løse børnesygdommene og samtidig øge stabiliteten markant.

Windows 10 er generelt velfungerende og indeholder nye fordele. En af de største nyheder, er den nye Start- og notifikationsmenu. Den nye notifikationsmenu, fungerer som et meddelelsescenter for dine programmer og samler al relevant information. Den velkendte Start-menu fra Windows 7 er tilbage i en mere moderne udgave. Desuden har Microsoft gjort sig umage med at gøre Windows 10 kompatibelt med ældre programmer, således næsten alle kan opgradere uden problemer. Derudover har Microsoft introduceret Windows Store, som er indgangen til deres nye satsning på en ensartet platform på tværs af enheder. Med Windows Store og Universal Apps, vil fremtidige apps virke på både computere, tablets, telefoner og TV.

En anden nævneværdig nyhed er den nye browser som hedder Edge. Windows 10 indeholder også Internet Explorer 11, men på skrivebordet er det Edge som er tilgængeligt. Den nye browser er en lynhurtig, minimalistisk og smart webbrowser. Det er første gang i lang tid, at en Microsoft browser kan konkurrere med eksempelvis Chrome og Firefox.

Vi kan således stå inde for det nye Windows 10 og varmt anbefale at opgradere til det nye styresystem, som indeholder en række nye nyttige og forbedrede funktioner.

Hvordan får jeg det nye Windows 10?

Windows 10 er gratis at downloade frem til d. 29. juli 2016, forudsat at ens computer kører Windows 7 eller Windows 8/8.1. Microsoft har gjort det nemt for dig manuelt at downloade Windows 10 gennem deres opgraderingsværktøj, som er offentliggjort her: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Seneste indlæg