Supporters

Er serverhosting i Microsoft Azure en reel mulighed for virksomheder i SMB-markedet?

For at rådgive uvildigt om platform og optimere drift af it-løsningerne hos vores kunder i SMB-markedet, bruger vi meget tid på at opnå indsigt og teste nye løsninger.

For 4 år siden testede vi Azure serverhosting (IaaS) for første gang. På det tidspunkt var priser og svartider ikke konkurrencedygtige ift. veletablerede hosting-udbydere.

I sidste uge afholdte vi en workshop med ALSO, for at blive udfordret på den nyeste udvikling. Agendaen var at drøfte Azures muligheder i SMB-markedet og beregne forskellige konkrete priseksempler. 

Vores konklusion er meget klar; der er stadig langt imellem de gode cases, hvor muligheden for hyper-optimering af serverdriften gør det attraktivt at anvende Azure til hosting af virtuelle servere.

SMB-markedet har overordnet relativt statiske behov og selv ved brug af rabatordninger som ”Reserved Instances” og længere bindingsperioder, er der desværre stadig en negativ performance- og prisforskel.

Friheden i Microsofts omfattende self-service løsninger, muligheden for automatisering og trygheden i at handle direkte med Microsoft, er blandt de væsentligste parametre for at vælge Azure frem for hosting eller it i huset.

Vi glæder os til at følge udviklingen og forudser dog alligevel, at Azure bliver den foretrukne it-platform indenfor de næste 5 år, også for SMB-markedet i Danmark.

Seneste indlæg