Supporters

Det er 4. advent og højtid for de it-kriminelle! 🕯️

Her er 4 gode råd til netop at spotte en phishingmail eller -sms.


1. Hold øje med stavefejl eller dårlig grammatik:
Stave- og grammatikfejl bliver generelt mindre i phishingmails, men det er en god ide at holde øje med grammatik og sprogbrug da teksten kan være oversat automatisk.


2. Hvis du vil trykke på et link:
Afsenderen vil oftest have dig til at trykke på et link eller en knap i beskeden. Dette er lavet for at kunne franarre dine oplysninger. Hvis du er i tvivl, så lad være at klikke! Hold i stedet musemarkøren over linket, så vil det fremgå nederst på skærmen hvilken hjemmeside der henvises til.


3. Du skal udfylde personlige oplysninger:
Hvis en e-mail fortæller dig, at du skal udfylde personlige oplysninger såsom adresse, betalingsoplysninger eller personnummer, så skal du være ekstra opmærksom! Hvis du er i tvivl, så spørg en ven eller ring til afsenderfirmaet og spørg om de kender beskeden.


4. Kig altid på afsenderens e-mail domæne:
E-mailadressen indeholder et domæne som oftest læner sig op virksomheds hjemmeside. En reel virksomhed vil oftest have et "kendt" maildomænenavn, for eksempel @supporters.dk. Ser mailadressen underlig ud skal du blot blokere eller slette beskeden.


Hvis uheldet er ude og du tror at du er kommet til at give dine informationer væk, så informér din it-afdeling eller it-leverandør om det. På den måde er det muligt at stoppe den it-kriminelle for at gøre yderligere skade.
Vi ønsker dig en rigtig god og sikker 4. advent 🎄


#itsikkerhed #cybersecurity #phishing

Seneste indlæg