Supporters

Har du styr på, hvad en BYOD-politik er?

Har du styr på, hvad en BYOD-politik er?
Før pandemien brød ud, var der begyndt at opstå et behov for at man som virksomhed implementerede BYOD-politikker (Bring Your Own Device), der gav medarbejderne adgang til virksomhedssystemer fra deres egne smartphones og bærbare computere. Men som med resten af den digitale omstilling, der foregik under pandemien, satte den hurtige fremkomst af hjemmearbejde ekstra skub i implementeringen af disse politikker.

Nu, hvor flere danske virksomheder er i gang med at undersøge fremtidsmulighederne ved hybridarbejde, er det vigtigt, at man også overvejer og fokuserer på BYOD-politikken sammen med virksomhedens godkendelses- og adgangsforanstaltninger for at sørge for, at sikkerheden vægtes højt nok. For det er muligt, at det kan gøre livet lettere for dine medarbejdere, når de arbejder på deres egne enheder (og hvem har ikke tjekket deres arbejdsmail på telefonen?), men det udgør også en sikkerhedsrisiko – og den bliver din virksomhed som minimum nødt til at være bekendt med.

For det første er personlige enheder koblet til et hjemmenetværk, langt mere sårbare over for virus, da I ikke kan regulere sikkerhedsopdateringer eller installation af antivirus-software på private computere. Det åbner døren på vid gab for potentielle hackerangreb og sikkerhedsbrud, som bringer din virksomheds følsomme data i fare – især hvis dine medarbejdere kommer til at gemme følsomme virksomhedsdata på deres harddiske eller i deres personlige cloud-løsninger, fremfor på jeres fælles platform.

Personlige enheder bliver også oftere væk eller stjålet. Og i betragtning af, at virksomheder ikke uden videre kan angive adgangskode- eller godkendelsespolitikker på personlige computere eller smartphones, er der en risiko for, at dataene på enhederne kan være ubeskyttede og meget let tilgængelige. 

I dag vælger flere virksomheder overvejende at acceptere det som en risici, fordi det er vanskeligt at implementere hybridarbejde uden en enhed medarbejderen kan arbejde fra – og det er ikke alle virksomheder der har råd til at udstyre alle medarbejdere med en ny arbejdsenhed. Medarbejderne har desuden vænnet sig til deres opsætninger derhjemme, og nogle er måske mere trygge ved at lade deres arbejdscomputer ligge på kontoret og bruge deres personlige computer i eget hjem.

Men du kan heldigvis gøre meget for at sikre dig, at du får en arbejdsstyrke der kender til deres eget sikkerhedsansvar i deres private hjem. En af tiltagene er BYOD-politikker og en koordineret indsats for at uddanne jeres medarbejdere i sikkerhed. På den måde sikrer I, at de er opmærksomme på risiciene og har fået klare instruktioner om, hvordan de beskytter deres personlige enheder.

En anden mulighed er at indgå et samarbejde med en teknologiudbyder, der har fokus på sikkerhed og kan uddanne jeres medarbejdere for jer.

Hos Supporters tager vi ansvar for din it-sikkerhed i vores full-service outsourcingkoncept. Vi løfter opgaven som en ekstern it-afdeling, og sikrer at alle dine medarbejdere føler sig klædt på til at kunne arbejde sikkert hjemmefra.

Seneste indlæg